Çay ve kahve tiryakilerine uyarı

Prof. Dr. Levent Öztürk: Sıcak Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, iklim değişikliğiyle birlikte artan hava sıcaklıklarında, vatandaşların özellikle sıcak çarpmasına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, 11.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirtti.

Öztürk, iklim değişikliklerinin aşırı sıcak havaları beraberinde getirdiğini belirterek, vatandaşların bu durumda dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu söyledi. Özellikle kalp damar sağlığını tehdit eden durumları önlemek adına sıcaktan uzak durulması gerektiğini belirten Öztürk, vücut sıcaklığının 40,5 derecenin üzerine çıkması durumunda sıcak çarpmasının ortaya çıktığını ifade etti.

Prof. Dr. Öztürk, sıcak havalarda su tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vücudun su ihtiyacını karşılamak için suyun düzenli olarak alınması gerektiğine işaret etti. Ayrıca su kaybının tansiyon düşüklüklerine neden olabileceğini ve kalp hastalığı olanlar için daha acil durumlar yaratabileceğini ekledi.

‘Geniş Şapka Takmalı ve Bol Kıyafetler Giymeliyiz’

Prof. Dr. Levent Öztürk, sıcak havalarda şapka takmanın önemine vurgu yaparak, şapkaların siperlikli olmasının daha koruyucu olacağını belirtti. Ayrıca, vücudu soğutmak amacıyla su püskürterek üfleyen şişelere benzer ürünlerin kullanılabileceğini söyledi.

Öztürk, uykunun ortam sıcaklığından da etkilendiğini belirterek, ideal uyku ortamı sıcaklığının 19-20 derece olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, sıcak havalarda doğru kıyafet seçiminin önemine değinen Öztürk, bol ve rahat kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığını belirterek, su tüketiminin önemine dikkat çekti.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Afyon Devlet Hastanesi’ne Operasyon!

Afyon Devlet Hastanesi’nde aralarında hemşire ve idari personelin de bulunduğu 50 çalışan, narkotik içerikli ilaçları yasa dışı yollarla uyuşturucu olarak satmak ve hastane içinde tefecilik faaliyeti yürütmek suçlamalarıyla gözaltına alındığı bildirildi. 

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Bebeği karnında öldü; ihmal iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu

Kene vakalarında artış: Uzmanlar uyardı

Yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı uzmanlar uyarıyor. Özellikle Tokat, Sivas, Çorum ve Erzurum’da görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ölümcül olabiliyor. Uzmanlar, korunmak için açık renkli, uzun kıyafetler giyilmesini ve kene görüldüğünde sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyor.