ABD Başkanı Biden Netanyahu’yla görüştü: Gazze’deki hastaneyi İsrail vurmadı

Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim’de saldırmasının ardından başlayan savaşta Gazze Şeridi günlerdir bombalanıyor. Gazze’deki El-Ehli Hastanesi’nde dünkü saldırıda yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. Hamas, sivillerin İsrail bombardımanında yaşamını yitirdiğini belirtirken, İsrail Filistinli örgüt İslami Cihad’ın roketinin hastanede patladığını öne sürmüştü.

‘Sizin vurmadığınız görünüyor’

Saldırı sonrası Arap liderlerle görüşmesi iptal olan Biden, bugün sabah saatlerinde İsrail’in başkenti Tel Aviv’e gitti. Biden uçağından inince Netanyahu tarafından karşılandı. Birbirine sarılan ikilinin samimi tavırları dikkat çekti.

Daha sonra Netanyahu’yla basının karşısına çıkan Biden, “Görünen kadarıyla hastaneye yapılan saldırıyı diğer taraf düzenledi siz değil. Ancak birçok insan emin değil” dedi.

Biden’ın dönüş yolunda yüz yüz görüşemediği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yle telefon görüşmesi yapmayı planladığı belirtiyor.

‘Düşman değil dost gibi’

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Biden’ın ziyaretinde Netanyahu’ya ‘zor sorular yönelteceğini ancak üslubunun tehditkar veya düşmanca değil gerçek bir dost gibi olacağının’ altını çizmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir