İşlenmiş ve sağlıksız gıdaların maliyeti 20 trilyon dolar

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) küresel gıda sistemine ilişkin yayınladığı veriler, insan yaşamına dair çarpıcı sonuçları ortaya koyarken, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekiyor. Buna göre, ortalama yaşam süreleri artarken, sağlıklı yaşam süresi giderek kısalıyor. Bunun temelinde ise yaklaşık 100 yıl öncesinden bu yana yükselişe geçen dünya nüfusunun beslenme ihtiyacının karşılanması için ucuz, yüksek kalorili gıda üretimine odaklanılması bulunuyor. Ancak bu tarz ürünlerle sağlıksız beslenme, küresel çaptaki ölümlerin dörtte üçüne sebep olan kanser ve diyabet gibi hastalıkların beş ana risk faktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Öte yandan, aşırı işlenmiş gıdaların dünyanın geleceği için de bir tehdit oluşturduğu ve yaklaşık 20 trilyon dolara yakın maliyete yol açtığı belirtiliyor. Bu maliyetin küresel gıda tüketimi maliyetinin iki katından fazla olduğuna işaret eden WEF, insanların tüketim şeklini değiştirmesinin sağlıklı bir gıda sistemi kurulmasının anahtarı olduğuna işaret ediyor.

Henien’in Genel Müdürü Halil Üsame Kullemci ise sağlıklı gıda tüketiminin önemini açıklarken, bu alanda düzenlenen kampanyalarla da bu besinlere ulaşamayan insanlara yardım edilebileceğine işaret ediyor: “WEF’in derlediği bilgiler, sağlıklı beslenmenin hem birey hem de gezegenimiz için ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi.

Kullemci, ürünlerinin otoklav teknolojisi ile hazırlandığını ve pratik kullanımını vurgulayarak, “Ürünlerimizi aç-ısıt-ye pratikliğinde hazırlıyoruz. Oda sıcaklığında uzun süre muhafaza edilebilen ürünlerimiz, afet, seyahat, kamp gibi durumlarda da adeta bir çözüm oluyor. Otoklav teknolojisi ile pişirdiğimiz ve özel bir ambalaj kullanarak paketlediğimiz hazır yemek çeşitlerimiz, hiçbir koruyucu madde içermiyor” ifadelerini kullandı.

Advertorial

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir