Özel ve İmamoğlu’ndan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun çarparak ölümüne yol açtığı Göçer’in ailesine ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Somali Cumhurbaşkanı oğlunun çarparak ölümüne neden olduğu Yunus Emre Göçer‘in ailesinin evini ziyaret etti.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud arabasıyla kuryelik yapan Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden oldu. İfadesi ardından serbest bırakılan Mohamud’un hakkında 6 Aralık’ta yakalama kararı çıkarıldı. Mohamud’un yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

Ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan ölümün ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunus Emre Göçer’in ailesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özel, şunları söyledi:

“Yabancı devlet adamının oğlu olduğu zaman bu nasıl ayrıcalık? Bu nasıl kamu yönetimi? Bu nasıl adalet? Annesinin sorduğu sorulara cevap verebilecek durumda değilim. Bu sorulara bu ülkeyi yönetenlerin cevap vermesi lazım. Uluslararası anlamda Türkiye Cumhuriyeti bu meselenin takipçisi olmalı. Şu ana kadar ilgili ülkenin büyükelçiliğinden aileye bir taziyede bulunulmamış olmasını nezaketsizlik olarak değerlendiriyoruz. Bundan sonraki süreçte kapıdan girdiğinizde orada felaketle karşılaşıyorsunuz. Lise çağında bir genç kız var, babasız kalmış. Özel eğitim alması gereken otizmli küçük çocuk. Onlarla ilgili İBB elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu meseleyi gündemde tutmaya devam edeceğiz.

TIKLAYIN – İddia: Nöbetçi savcıya kaza görüntüleri gönderildi, yine de Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna ilişkin kararı değişmedi

TIKLAYIN – Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi!

TIKLAYIN – İsmail Saymaz: Milliyetçi gençlere azılı haydut gibi muamele eden yargı, ne acıdır ki Somali Cumhurbaşkanı’nın katil ve yalancı oğlunun önüne yatıyor!

“Hepimizi utandıran bir olayla karşılaştık”

Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından hakeme yönelik saldırı hakkında da açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, şu ifadeleri kullandı:

Dün akşam hepimizi utandıran, hepimizi dünyaya rezil eden bir olay ile karşılaştık. Şimdi bütün dünya televizyonlarında, Türkiye’de hem de dünyaca ünlü bir hakemimize atılan yumruk, yetmiyor, yere düşünce kendisine vurulan tekmeler konuşuluyor. Orada atılan her tekme, Türkiye’nin uluslararası itibarına da atılmıştır. Atılan her tekme ve vurulan her yumruk, hepimize vurulmuş bir yumruktur. Bu meselenin tabii toplumsal duyarlılıkla takip edilmesi ve bugün adli makamların gerekli tedbiri alması son derece önemlidir. Bundan sonra takip edeceğiz. Kişinin iktidar partisinden milletvekilliği yapmış olması, Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahibi olması benzer durumlarda geçmiş toplumsal travma yaratan meselelerde, sürecin bir süre sonra toplumun gündeminden düştükten sonra kişilerin hemen kayrılması sonucu, geçmiş pratiğimizde çok olduğu için hepimiz bundan endişeliyiz… Bu yapılan cezasını bulmalıdır. Bu konuda o yumruğun atılabiliyor olması, o yere düşen hakemin tekmelenebiliyor olması, oradaki önemli bir güvenlik zafiyetine de dikkat çekmektedir. Biz o yumruk için, o atılan tekmeler için çok değerli hakemimiz ve ailesinden bütün sorumlular ve Türk milleti adına özür dileriz. Bu görüntü Türkiye’ye yakışmamıştır. Türkiye’yi bütün dünyaya rezil eden bu görüntülere sebep olanlar ve engel olamayanlar hesap vermelidir” 

“Randevu isteyenlerin geri çevrilmesi düşünülemez”

Gazetecilerin sorusu üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile olası görüşmesi hakkında konuşan Özel, şunları dile getirdi:

“Bugün Sayın Başkanın açıklamasının kapsamı son derece net. Camide buluştuk, buraya geldik. Baş başa kalıp bu konuda başka bir şey konuşmadık. Ben Almanya’ya giderken, kendisi de (Muharrem İnce) Selanik’e gidiyordu. Bir telefon mesajlaşmamız oldu. Sayın Başkan ile görüşmek istediğinde, Sayın Başkanla birbirimiz ile haberleşmiştik. Ardından Muharrem Bey, ‘Bir ziyarete gelmek isterim’ demişti. Ben, ‘Türkiye’ye dönünce görüşürüz’ demiştim. Onun üzerine henüz bir randevulaşma olmadı ama Sayın Muharrem İnce sonuçta geçmişte birlikte siyaset yaptığımız, bu partide önemli görevler üstlenmiş, ülkede önemli görevler üstlenmiş birisidir. Randevu isteyenin geri çevrilmesi zaten düşünülemez. Onun dışında kapsamla ilgili biz de henüz bir şey konuşmadık. Sayın İnce’nin de nezaket ziyareti yapmak istediğini, bugün yine kendi açıklamasından İstanbul’da Sayın Başkana destek olmanın önemli olduğunu söylüyor. Bu konu zaten İstanbul’u, Türkiye’yi seven herkesin takınması gereken bir tutumdur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir