Terör gösterisine katılan oyuncunun sözleşmeleri iptal edildi

İspanyol sinema ve dizi oyuncusu Itziar Ituno Martinez, ETA mahkumlarına destek vermek için 13 Ocak’ta Bilbao kentinde yapılan gösteriye katılıp ön sıralarda pankart taşımıştı.

Bu gösterinin ardından BMW’nin Bask ve Navarra bölgelerindeki satış ofisleri BMW Lurauto, kısa süre önce Martinez’le yaptığı reklam sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, “BMW Lurauto olarak herhangi bir siyasi ideolojiye bağlı değiliz, dolayısıyla Lurauto imajının ideolojik içerikli herhangi bir eylemle ilişkilendirilmiş olmasından üzüntü duyuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

İspanya havayolu şirketi “Iberia” da İspanyol oyuncunun yer aldığı reklam filmini sosyal medya hesaplarından sildi.

Öte yandan, İspanyol oyuncuya destek de verildi. Bazı hayranları ve ETA mahkumlarına yardım eden “Sare” adlı dernek, sosyal medya aracılığıyla Martinez’e destek mesajları gönderdi.

DEMİRTAŞ’LA GÖRÜŞÜP PKK’LI TERÖRİST KADINLARI ÖVMÜŞTÜ

La Casa De Papel dizisinde “Lizbon” karakterini canlandıran Itziar Ituno Martinez, Başak Demirtaş’la da geçtiğimiz senelerde bir araya gelmişti.

O dönem, PKK’nın yayın organı Yeni Yaşam’a konuşan Martinez, Suriye’deki kadın teröristleri övmüştü: 

“Kürt kadınlarının mücadelesi benim ülkemde hem bir ilham kaynağı olarak görülüyor hem de Kürt kadınlarına kahraman gözüyle bakılıyor. Kendilerini kurşunların önüne atan kişiler olarak bakılıyor. Tüylerimizi diken diken eden bir şey bu. Kürt kadınlarının mücadelesini de yakından takip ediyoruz.”

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir